Πώς να αντιμετωπίσετε έναν χωρισμό

Έναν χωρισμό με αγαπημένο πρόσωπο έστω και για μια φορά τον έχουμε βιώσει όλοι μας.

Όταν αυτός συμβεί είναι σημαντικό  να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να εκτονωθεί και να κλάψει  ακόμα αν χρειάζεται αλλά μετά τι;

Παρακάτω σας δίνονται μερικές  μικρές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές  πώς να μην κολλήσεις στο παρελθόν και να βρει τη δύναμη  να ξεκινήσεις μια καινούρια ζωή!

  • ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΑΣ

Το πρώτο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εξαφανίσετε από τα μάτια σας οτιδήποτε σας θυμίζει αυτόν τον άνθρωπο. Σβήστε τις επαφές από το κινητό σας, διαγράψτε τις κοινές  αλλά και όλες τις φωτογραφίες που τον /την εμφανίζουν ή αποθηκευτώ τες σε έναν σκληρό δίσκο και κρύψε τον. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Στη συνέχεια πάρτε ένα μεγάλο κουτί , μαζέψτε εκεί μέσα όλα τα δώρα, όλα τα ξεχασμένα αντικείμενα. Αν θέλετε μπορείτε να τα πετάξετε κιόλας η ακόμα να τα χαρίσετε, να τα δώσετε σε προσφορά. Αλλά αν λυπάστε  ή δεν πάει το χέρι σας , βάλτε αυτό το κουτί στην αποθήκη όπου οι αναμνήσεις δεν θα σας αναστατώνουν καθημερινά…

Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερώσετε καθημερινές, επίπονες μεν αλλά ελπίδες. Όταν η πληγή κλείσει και μείνει απλά μια μικρή ουλή, τότε με χαμόγελο μπορείτε και να αφιερωθείτε σε φωτεινή νοσταλγία.

  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ  

Οι φίλοι δεν είναι μόνο για να κλαιγόμαστε και για να συζητάμε ώρες το πρόβλημα μας! Οι φίλοι μπορούν να μας στηρίξουν πιο αποτελεσματικά.

Ζητήστε τους να σας αφιερώνουν κάποιο χρόνο, να σας τηλεφωνούν πιο συχνά ή να σας γράφουν, να σας καλούν σε διάφορες δραστηριότητες όπως σινεμά, εξορμήσεις στην φύση, να σας γράφουν αλλά ακόμα καλυτέρα σε καινούρια ενδιαφέροντα μέρη! Πρακτικά, αν υπάρχει δυνατότητα, να μείνετε  για λίγο διάστημα σε φίλους, κάντε το!

Η αλλαγή της ατμόσφαιρα και γενικά οι αλλαγές θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε πως ξεκίνησε μια καινούρια εποχή που την αποδέχεστε και ταυτόχρονα να αποσπαστείτε από την παλιά!  

  • ΝΕΑ ΧΟΜΠΙ

Δεν θα σας μείνει ο χρόνος για να κλαίτε για την χαμένη σας αγάπη αν πιο πολύ θα σας απασχολούν ερωτήματα τύπου: γιατί δεν μ είπε κανένας πως μετά το γυμναστήριο θα είμαι πιασμένη; Τι ωραίο χρώμα που έχει αυτό το έπιπλο

Γενικά η συμβουλή είναι να αποκτήσετε κάποιο ενδιαφέρον χόμπι. Διαλέξτε κάτι το οποίο πάντα θέλατε να κάνετε αλλά ποτέ δεν βρήκατε το χρόνο η απλά κάτι που  σας έρχεται στο μυαλό. Έτσι όχι μόνο θα αποσυντονίσετε κ θα ξεκολλήσετε το μυαλό σας από το παρελθόν αλλά θα μάθετε και κάτι καινούριο.

  • ΑΠΟΔΟΧΗ

Προσπαθήστε να έχετε αποδοχή της κατάστασης και για το τι αυτή ακριβώς σημαίνει!!

Είναι δύσκολο να λέμε και να το βιώνουμε αλλά αν σκέφτεστε τουλάχιστον θετικά και πιστεύετε πως αυτός ο χωρισμός έγινε για το καλό σας τότε σίγουρα, πιστέψτε με, θα είναι έτσι. Άλλωστε υπάρχουν μόνο 2 επιλογές η να κάθεστε να κλαίτε την μοίρα σας η να πιστέψετε σε κάτι καλύτερο!!

  • ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ

Αν έχετε ακόμα σκοπό να προσκολλήστε και στη συνέχεια σε αρνητικά συναισθήματα τότε δεν θα βοηθήσουν καθόλου όλα τα παραπάνω. Γι’ αυτό χρειάζεται να προσπαθήσετε! Εφαρμόστε τον εξής μηχανισμό: μόλις συνειδητοποιήσετε πως κάνετε μια σκέψη για τον / την τέως αγαπημένο-η σας  ή για το πόσο δυστυχισμένο σας κάνει αυτή η διακοπή ή ο χωρισμός ή μόλις σκεφτείτε όλα αυτά που σας έκανε αλλάξτε επιτόπου πορεία σκέψης. Σκεφτείτε οτιδήποτε άλλο θετικό ή τουλάχιστον ουδέτερο! Ακόμα και η πρόγνωση του καιρού , το πόσο γαλανός είναι ο ουρανός η το πόσο μελωδικά τραγουδούν τα πουλιά.

Όταν γίνει συνήθεια αυτή η εναλλαγή των σκέψεων η οποία θα σας έρχεται αυτόματα, χωρίς καμία προσπάθεια από την πλευρά σας τότε θεωρήστε ότι είστε νικητής και ότι με επιτυχία ξεπεράσατε τον χωρισμό!!!

«
»


Leave a Reply

Psychekey.com